Operatörer

Det finns många olika operatörer att ta hänsyn till när man letar efter billigt mobilt bredband. I Sverige har vi i huvudsak de större operatörerna Tele2, Telenor, Telia och Tre som erbjuder mobilt bredband men även fler mindre operatörer finns, dessa ägs dock av någon av de större operatörerna så i huvudsak är det bara dessa som finns. Det är Post och Telestyrelsen (PTS) som i Sverige auktionerar ut de olika licenserna för att få bedriva försäljning av mobilt bredband av olika typer (2G, 3G, 4G etc.).

Om man har en tidigare favorit av operatör som man gärna använder för mobilt bredband så bör man även tänka på att det finns andra operatörer som kanske kan erbjuda billigare mobilt bredband än man kan finna hos den operatören man redan har för exempelvis mobilt telefoni. Det är ju dock mycket individuellt vad som är ett bra mobilt bredband och vad man värdesätter men de olika operatörer som finns för mobilt bredband gör det dock enkelt för dig att jämföra mellan dem då de olika operatörer som finns försöker locka med olika saker om varför man ska använda just deras mobila bredband och att just de har billigt mobilt bredband.

För att se det ur en objektiv synvinkel så finns det billigt mobilt bredband hos alla olika operatörer, men dock i olika former. Telenor är en operatör som är känd för att ha alternativ för obegränsad användning av det mobila bredbandet utan att hastigheten begränsas eller liknande. Telia är en operatör som är kända för att ha väldigt bra täckning med sitt mobila bredband, även ute på glesbygd, fjäll, ödelandskap och liknande. Tre är en annan operatör som är känd för att ha väldigt bra uppkoppling i storstäder och som brukar vinna tester i hastighet och uppkoppling.

Consulting it

Hyr en IT konsult i Stockholm med generell kompetens eller specialister

Comlink GSM Alarm och övervakning

Erbjuder GSM-baserade nödtelefoner som enkelt kan installeras i hissar

De operatörer som finns brukar vanligen ha cirka tre olika alternativ på mobilt bredband där man som konsument kan välja mellan olika prisklasser, hastigheter och bindningstider. Vi har alla olika preferenser i våra val av mobilt bredband och det är därför bra av de operatörer som finns för mobilt bredband att erbjuda detta. Om man gångrar antal operatörer som finns med antal olika paket och versioner så får man ett utbud på cirka tjugofem till trettio olika mobila bredband.

Valet kan därför kännas svårt då det finns många olika typer och versioner av mobilt bredband men söker man efter billigt mobilt bredband så är det bästa man kan göra att faktiskt jämföra de olika som finns och vad de olika mobiloperatörerna har för prisklasser, teckning, startavgifter, bindningstider, begränsad datavolym, maximala hastigheter och inte minst vad det är för månadsavgift för det mobila bredbandet. Ett billigt mobilt bredband går att hitta om man bara söker igenom alla de operatörer som finns och vad de har för olika alternativ på mobilt bredband. Många väljer att ta det mobila bredband som har lägst månadsavgift oavsett vad det är för operatör men även hastighet och maximal datavolym. Det är ett personligt val som man gör baserat på personliga preferenser.